Kabağın Tarihçesi
Pepon (Yunanca) büyük kavun, kabaklara verilen ilk isimdir . 17. yüzyıla kadar insanlık kabak diye bir kelime duymamıştı r. Bu meyve, Kuzey Amerika’nın St. Lawrence bölgesinde şişman kavun olarak 5000 yıl boyunca Kuzey Amerika’da yetiştirilmiştir. Kabak 16. yüzyılda Fransız kâşif Jacques Cartier’in bildirmesi ile literatüre geçmiştir.
Kabağın Besin Değeri
Besin Değeri | 100 gramda | % Günlük Değer * |
---|---|---|
Kalori | 19 kcal | % 0.9 |
Karbonhidrat | 2.0 g | % 0.7 |
Lif | 1.1 g | % 4.4 |
Protein | 1.6 g | % 3.2 |
Yağ | 0.4 g | % 0.6 |
Kolesterol | 0.0 mg | % 0.0 |
A Vitamini | 58.0 IU | % 1.2 |
C Vitamini | 16.0 mg | % 26.7 |
Potasyum | 200.0 mg | % 5.7 |
Kalsiyum | 30.0 mg | % 3.0 |
Demir | 1.5 mg | % 8.3 |
Aylar | Ürün | Satış Durumu |
---|---|---|
![]() | ||
![]() | ||
![]() | ||
![]() | ||
![]() | ||
![]() | ||
![]() | ||
![]() | ||
![]() | ||
![]() | ||
![]() | ||
![]() |